Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 933

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 25%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Anklår konserv (confit) 4.0 styck 79%
Tillbehör:
Vitt formbröd 8.0 skivor 17%
Kantareller färska 200.0 gram 1%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 5%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Om confit, konfitera > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Rensa svamp, men skölj den inte. Större bitar delas. Ta bort en del av stekfettet runt anklåren.
- Sätt ugnen på hög värme, 225-250°C.
- Brödkrutonger: Skiva bröd och skär bort kanterna. Skär i tärningar. Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp rikligt med smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme till fin färg utan att svartbränna. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
- Ugn: Lägg anklåren med insidan upp på ugnsgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Låt stå i 15-20 minuter tills genomvarma. Salta och peppra.
- Svamp: Blöt svamp steks under omrörning torr i het panna. När fukt inte längre sipprar ut tillsätts rikligt med smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.
Kockens kommentar
Confit de Canard (anka kokt i olja) är en vanlig rätt i Frankrike. Sådan konserverad anka förekommer ibland i svenska butiker. Läs mer > Om confit, konfitera.
Fler recept inom Anka och gås
Liknande recept som Confit de Canard, uppvärmd konservanka
-
Helstekt gås utan krås (grundrecept)
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Helstekt gås till fest
Tid: 3 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gåsbröst ā la anka på päronbädd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnslagat ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) gås utan krås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canard/caneton ā la presse - pressad anka, även kallad ā la rouennaise eller canard au sang (blodanka)
Tid: 1 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Apelsinanka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canard aux Montmorency, anka med körsbärssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad anka med smak av apelsin och fikon
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan