Confit de Canard, uppvärmd konservanka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Confit de Canard, uppvärmd konservanka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Anklår konserv (confit)

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt formbröd

8.0 

skivor

Kantareller färska

200.0 

gram

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Matfett till stekning

2.0 

msk

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om confit, konfitera >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 933

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3733 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 25%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 306 gram)

Ingredienser

Visa:

Anklår konserv (confit) 4.0 styck 79%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt formbröd 8.0 skivor 17%

Kantareller färska 200.0 gram 1%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 5%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om confit, konfitera > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Rensa svamp, men skölj den inte. Större bitar delas. Ta bort en del av stekfettet runt anklåren.
  2. Sätt ugnen på hög värme, 225-250°C.
  3. Brödkrutonger: Skiva bröd och skär bort kanterna. Skär i tärningar. Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp rikligt med smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme till fin färg utan att svartbränna. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
  4. Ugn: Lägg anklåren med insidan upp på ugnsgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Låt stå i 15-20 minuter tills genomvarma. Salta och peppra.
  5. Svamp: Blöt svamp steks under omrörning torr i het panna. När fukt inte längre sipprar ut tillsätts rikligt med smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.

Kockens kommentar

Confit de Canard (anka kokt i olja) är en vanlig rätt i Frankrike. Sådan konserverad anka förekommer ibland i svenska butiker. Läs mer > Om confit, konfitera.

Fler recept inom Anka och gås

Liknande recept som Confit de Canard, uppvärmd konservanka