24 recept med Potatismos och annat mos
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Rotmos
Klassiskt är att använda lika mycket potatis som kålrot, men de flesta av dag...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
44 Kcal / 100g
108 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Grön potatismos (tillbehör)
Passar till kött- och fiskrätter.
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
63 Kcal / 100g
142 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Pumpamos
Moset passar till all slags kött.
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
99 Kcal / 100g
184 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Potatismos blir bäst med vinterpotatis, det vill säga inte på färskpotatis (v...
Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
89 Kcal / 100g
192 Kcal / portion
GBR (GI) 16 / portion
-
Kastanjpuré som tillbehör till mat
Det behövs mer mängd vatten för att koka kastanjerna än vad som anges i ing...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
198 Kcal / 100g
203 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Sellerimos
Passar till all slags mat, ungefär som potatismos. Gärna till stekt fisk.
Svarighet: Mkt lätt, Kock:
86 Kcal / 100g
210 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Fransosen använder gärna crème fraiche i moset. En variant av potatispuré ä...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
95 Kcal / 100g
237 Kcal / portion
GBR (GI) 14 / portion
-
Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg
Krämen passar som tillbehör till fisk och kött, eller som pålägg på smörgås.
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
158 Kcal / 100g
250 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Potatismos med skal och vitlök
Potatismos blir bäst med vinterpotatis, det vill säga inte på färskpotatis ...
Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
111 Kcal / 100g
260 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion
-
Senapspotatismos
Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap...
Tid: 25 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
107 Kcal / 100g
266 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion