
Potatismos med skal och vitlök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1040 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "
Dishin´ with Di, Garlic Mashed Potatoes" under bilden.
- Välj en potatissort med vackert skal, till exempel Asterix. Behåll skalet. Rengör potatisen och skär bort fula fläckar. Skär i jämnstora bitar.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter).
- Rumstemperera smöret. Skala och finhacka vitlök. Värm upp mjölk.
- Häll bort vattnet. Mixa eller använd potatisstöt och finfördela till mos. Tillsätt vitlök och mjölk till lagom konstisen. Tillsätt rumsvarmt smör, salta och peppra enligt egen smak. Blanda väl.
- Moset kan vid behov värmas på i mikron. Lägg i porslinsskål, mikra en minut i taget och rör om emellanåt tills lagom varmt.
- Servera. Passar till allehanda rätter till exempel filé mignon.