Potatismos med skal och vitlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatismos med skal och vitlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 235 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på " Dishin´ with Di, Garlic Mashed Potatoes" under bilden.

  1. Välj en potatissort med vackert skal, till exempel Asterix. Behåll skalet. Rengör potatisen och skär bort fula fläckar. Skär i jämnstora bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter).
  3. Rumstemperera smöret. Skala och finhacka vitlök. Värm upp mjölk.
  4. Häll bort vattnet. Mixa eller använd potatisstöt och finfördela till mos. Tillsätt vitlök och mjölk till lagom konstisen. Tillsätt rumsvarmt smör, salta och peppra enligt egen smak. Blanda väl.
  5. Moset kan vid behov värmas på i mikron. Lägg i porslinsskål, mikra en minut i taget och rör om emellanåt tills lagom varmt. 
  6. Servera. Passar till allehanda rätter till exempel filé mignon.

Kockens kommentar

Potatismos blir bäst med vinterpotatis, det vill säga inte på färskpotatis (vårpotatis, sommarpotatis). Mjölig sort till exempel King Edward ger fint mos. Fast sort ger klimpar. Läs mer > Så kokas potatis.

Passar till

Filé mignon

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem