
Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och tärna rotselleri.
- Ringla olivolja i en ugnsfast form. Lägg i rotsellerin. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
- Lägg rotsellerin i en matberedare/mixer. Tillsätt crème fraiche, salt och citronjuice. Mixa tills slät.
- Lägg upp på fat tillsammans med oliver.
Kockens kommentar
Krämen passar som tillbehör till fisk och kött, eller som pålägg på smörgås.