Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1063 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk, cirka 20 minuter.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Tillsätt pepparrot och grädde till lagom konsistens. Rör om.
- Smaka av med senap, salt och peppar.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset.