Stekt fläskkorv med senapspotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt fläskkorv med senapspotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3003 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 436 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Om korven är rå (extra tid ca 1 timme): Koka upp vatten med korv, lite krossade kryddpeppar­korn och ett par lagerblad i lättsaltat vatten. Låt sjuda cirka 30 minuter. Låt korven svalna. Rå korv dock sällsynt förekommande i vanliga butiker. Den är som regel förkokt, vilket ökar hållbarheten. Är korven förkokt hoppas detta moment över.
  2. Skala och koka potatisen mjuk. Riv pepparrot.
  3. Ta bort korvskinnet och skär korven i bitar. Hetta upp lite matfett i panna på medelhög värme och stek så att den får fint brynt yta och blir genomvarm.
  4. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt pepparrot och grädde (eller mjölk). Smaka av med senap, salt och peppar.

Kockens kommentar

Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset. Läs mer om fläskkorv, klicka på ingrediensen.

Mosalternativ

Vanligt potatismos

Olivpotatis

Rotmos

Sötpotatismos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem