
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Om korven är rå (extra tid ca 1 timme): Koka upp vatten med korv, lite krossade kryddpepparkorn och ett par lagerblad i lättsaltat vatten. Låt sjuda cirka 30 minuter. Låt korven svalna. Rå korv dock sällsynt förekommande i vanliga butiker. Den är som regel förkokt, vilket ökar hållbarheten. Är korven förkokt hoppas detta moment över.
- Skala och koka potatisen mjuk. Riv pepparrot.
- Ta bort korvskinnet och skär korven i bitar. Hetta upp lite matfett i panna på medelhög värme och stek så att den får fint brynt yta och blir genomvarm.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt pepparrot och grädde (eller mjölk). Smaka av med senap, salt och peppar.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset. Läs mer om fläskkorv, klicka på ingrediensen.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv