Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 15
Recept: 1365 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Hacka och tillsätt oliver och lite olivolja till lagom konsistens. Rör om.
- Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed en mycket kryddstarkt mos.