Olivpotatismos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Olivpotatismos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 15

Recept: 1365 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 203 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
  3. Hacka och tillsätt oliver och lite olivolja till lagom konsistens. Rör om.
  4. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.

Kockens kommentar

Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed en mycket kryddstarkt mos.

Passar till

Fläskkorv t.ex.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem