Grön potatismos (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grön potatismos (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 8

Recept: 567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 226 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Repa (dra av) grönkålsbladen från stammen som kastas. Skär purjolöken i skivor eller hacka den.
  3. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek grönkålsbladen och purjolöken ett par minuter. Tillsätt lite vatten och låt puttra ytterligare ett par minuter.
  4. Häll bort vattnet från potatisen och mosa med potatisstöt eller trägaffel. Rör ner lite smör och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  5. Blanda mos med grönkål och purjolök.

Kockens kommentar

Passar till kött- och fiskrätter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem