
Grön potatismos (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 8
Recept: 567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas bladkål > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Repa (dra av) grönkålsbladen från stammen som kastas. Skär purjolöken i skivor eller hacka den.
- Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek grönkålsbladen och purjolöken ett par minuter. Tillsätt lite vatten och låt puttra ytterligare ett par minuter.
- Häll bort vattnet från potatisen och mosa med potatisstöt eller trägaffel. Rör ner lite smör och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
- Blanda mos med grönkål och purjolök.
Kockens kommentar
Passar till kött- och fiskrätter.