23 recept med Oljesås, majonnässåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Det finns många varianter av såsen med olika blandning av majonnäs, gräddfil ...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
                607 Kcal / 100g
                547 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Remouladsås, Sauce Rémoulade
En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
                616 Kcal / 100g
                687 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Det går faktiskt att tillreda "majonnäs" utan ägg, men mjölkprote...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                617 Kcal / 100g
                549 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Aioli med lime och mynta
Om du handvispar, så vispa kraftigt hela tiden och tillsätt olja lite i taget...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
                632 Kcal / 100g
                678 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Majonnäs med wasabi
Hållbarhet som vanlig majonnäs.
Tid: 5 min (+ 8 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
                648 Kcal / 100g
                736 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Crèmoli, krämig aioli
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fi...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
                650 Kcal / 100g
                626 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Gremolata, italiensk persiljeblandning
Gremolata (it. gremolada) är klassiskt tillbehör till Ossobuco alla milanese. S...
Tid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
                659 Kcal / 100g
                288 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Misomajonnäs
Det går också bra att använda mörk miso, som kan smaksättas med mörk sesamo...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                682 Kcal / 100g
                634 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Majonnäs i mixer
Gör man majonnäs i mixer används hela ägg, inte bara gulan. Resultatet blir...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                704 Kcal / 100g
                687 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil. Passar till förrätter, sopp...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
                706 Kcal / 100g
                683 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)