Crèmoli, krämig aioli
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 650
            Kcal / portion: 626
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 2503 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 72%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad aioli. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
 - Blanda försiktigt ner crème fraiche i aiolin.
 - Såsen serveras kall.
 
Kockens kommentar
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fiskrätter särskilt kalla, soppor, eller som dipmix.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)