
Crèmoli, krämig aioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 650

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2503 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 72%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad aioli. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Blanda försiktigt ner crème fraiche i aiolin.
- Såsen serveras kall.
Kockens kommentar
Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fiskrätter särskilt kalla, soppor, eller som dipmix.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)