Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 551

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0
Recept: 821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 61%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Mixa samman äggvita, juice, senaps och salt.
- Tillsätt olja lite i taget under fortsatt mixning tills såsen är lagom tjock.
- Såsen kan smaksättas enligt eget önskemål, till exempel med lite socker.
- Förvaras i tättslutande burk i en vecka eller två.
Kockens kommentar
Ett bra sätt att ta tillvara överbliven äggvita. Används som smörgåspålägg eller som tillbehör till mat.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)