Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 551
            Kcal / portion: 410
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 61%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Mixa samman äggvita, juice, senaps och salt.
 - Tillsätt olja lite i taget under fortsatt mixning tills såsen är lagom tjock.
 - Såsen kan smaksättas enligt eget önskemål, till exempel med lite socker.
 - Förvaras i tättslutande burk i en vecka eller två.
 
Kockens kommentar
Ett bra sätt att ta tillvara överbliven äggvita. Används som smörgåspålägg eller som tillbehör till mat.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)