Aioli med lime och mynta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aioli med lime och mynta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 632

Kcal / portion: 678

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3388 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 70%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 107 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Alla ingredienser skall vara rumsvarma. Annars är det risk för att såsen skär sig.
  2. Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn. Skala vitlök. Hacka den om du handvispar. Se kommentar nedan.
  3. Lägg äggulor, senap, vinäger och vitlök i en matberedare. Mixa några sekunder.
  4. Fortsätt mixa. Häll långsamt ner olja, lite i taget. När aiolin börjar tjockna, varva med lite ljummet/rumsvarmt vatten till lagom konsistens.
  5. Tillsätt myntablad och rivet limeskal, samt limejuice under mixning. Salta.

Kockens kommentar

Om du handvispar, så vispa kraftigt hela tiden och tillsätt olja lite i taget. Varje skvätt skall vispas ut ordentligt. Aioli passar utmärkt till fisk-, skaldjurs- och äggrätter.

Passar till

Skaldjursgryta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem