
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala lök, vitlök, morot och palsternacka. Skär rödlöken i båtar/klyftor. Hacka vitlök. Skär morot och palsternacka i stavar. Tvätta blåmusslor (se kommentar).
- Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt och sambal. Mixa.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka några sekunder. Tillsätt vin, saffran och tomatmixet. Låt småkoka 5 minuter.
- Skär laxen i breda skivor. Lägg musslor och lax ovanpå grönsakerna. Lägg på lock och ångkoka i ca 7 minuter.
- Tillsätt räkor och lägg upp. Toppa med en klick crème fraiche.
Kockens kommentar
Färska öppna musslor som inte stänger sig när man knackar på dem kastas. Kokta musslor som inte öppnat sig kastas.