
Gremolata, italiensk persiljeblandning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 659

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 73%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
Se film, klicka på "Stephane" under bilden ovan.- Finhacka eller mixa ingredienserna. Passar som tillbehör till kötträtter.
- Sås: Önskas smaksättarsås tillsätts olivolja och citronskalen byts ut till citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Gremolata (it. gremolada) är klassiskt tillbehör till Ossobuco alla milanese. Se dito recept.Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)