Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 54%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (15 min )
- Riv skal på apelsin.
- Blanda ihop senap, äggula, skal av apelsin, timjan och äppelcidervinäger.
- Droppa i rapsolja under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Denna majonäs passar väl till julbordets inkokta eller varmrökta lax.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)