
Vitlöks- och kaprismajonnäs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 0
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 26%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Patrik, Smaka & Se ¤
Tillagning (30 min )
- Skala vitlök. Repa av rosmarinblad från stammen. Finhacka kapris.
- Mixa med mixerstav, äggula, vinäger, rosmarin, chiliflakes och vitlök.
- Mixa ned olivolja först droppvis, sedan lite i taget till en tjock och homogen majonnäs. Läs mer > Om majonnässåser.
- Fortsätt att mixa och tillsätt vatten lite i taget för att späda majonnäsen till önskad tjocklek. Tillsätt kapris och smaka av med peppar. Ställ kallt.
- Servera till stekt/grillad fisk, kyckling eller kalv.
Kockens kommentar
Använd god olivolja. Det går också att använda olja från inlagda, grönsaker, soltorkade tomater eller liknande om man önskar sådan smaksättning. En variant är att smaka av såsen finhackade sardeller. Tillsätter man dessutom tonfisk under mixning och späder med kalvbuljong får man en vitello tonnato.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)