Vitlöks- och kaprismajonnäs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om majonnässåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlöks- och kaprismajonnäs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 0

Recept: 591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 26%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 59 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Skala vitlök. Repa av rosmarinblad från stammen. Finhacka kapris.
  2. Mixa med mixerstav, äggula, vinäger, rosmarin, chiliflakes och vitlök.
  3. Mixa ned olivolja först droppvis, sedan lite i taget till en tjock och homogen majonnäs. Läs mer > Om majonnässåser.
  4. Fortsätt att mixa och tillsätt vatten lite i taget för att späda majonnäsen till önskad tjocklek. Tillsätt kapris och smaka av med peppar. Ställ kallt.
  5. Servera till stekt/grillad fisk, kyckling eller kalv.

Kockens kommentar

Använd god olivolja. Det går också att använda olja från inlagda, grönsaker, soltorkade tomater eller liknande om man önskar sådan smaksättning. En variant är att smaka av såsen finhackade sardeller. Tillsätter man dessutom tonfisk under mixning och späder med kalvbuljong får man en vitello tonnato.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem