Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 550

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 59%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Hacka gräslök.
- Blanda ingredienserna. Garnera med gräslök.
- Serveras kall till exempel till fisrätt, eller som dippsås.
Kockens kommentar
En enkel röra som passar till mycket och som lätt kan varieras. Byt ut crème fraichen mot gräddfil, eller om syrligare smak önskas, till matlagningsyoghurt. Variera med olika färska örter och kryddor.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)