Sesamkolja med kaviarcrème och bulgur
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 232
            Kcal / portion: 917
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 3669 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Kaviarcème: Hacka gräslök, spar lite till garnering. Blanda ingredienserna och ställ i kylskåp. 
 - Filéa kolja. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön och salt på en tallrik. Doppa fiskfiléerna i äggsmeten och vänd dem i paneringen på tallriken. Låt vila en stund.
 - Koka upp vatten. Lägg i bulgur. Låt koka enligt anvisning på förpackning på svag värme i cirka 10-12 minuter. Tag av från plattan och låt vila 5 minuter. Smaka av med salt.
 - Hetta upp matolja i panna på medelhög värme och stek fisken i 2-3 minuter på var sida tills gyllenbrun färg.
 - Lägg upp fisk, bulgur och kaviarcrème. Garnera med gräslök.
 
Kockens kommentar
Koljan kan bytas ut mot annan vitfisk t.ex. torsk.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)