Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 19
Recept: 914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 12 minuter tills den är genomkokt.
- Häll av vattnet och fyll potatispressen med potatis och tryck ut potatisen i en skål.
- Tillsätt en rejäl klick smör som får smälta ner. Rör inte om, potatisen skall vara luftig.
Kockens kommentar
För att göra pressad potatis så krävs det att man har en potatispress. En sådan går att köpa i butiker som säljer hushållsartiklar. Läs mer om potatis > klicka på ingrediensen.