12 recept med Sushi
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Sushisill
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                114 Kcal / 100g
                98 Kcal / portion
                GBR (GI) 2 / portion
 - 
              
              Gunkan maki - sushibåt/cylindrar
Gunkan betyder båt och namnet pga utseendet. Det skall vara en ovalformad ris...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                137 Kcal / 100g
                46 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 - 
              
              Futomaki - tjock sushirulle
Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen)....
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                112 Kcal / 100g
                72 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 - 
              
              Temaki - sushiwrap
Nori är havstång (sjögräs) som pressats till ark och sedan rostats över eldslåg...
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
                154 Kcal / 100g
                151 Kcal / portion
                GBR (GI) 5 / portion
 - 
              
              Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
En uramaki är en ut-och-invänd futomaki, dvs riset är på utsidan och sjögräset ...
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                139 Kcal / 100g
                67 Kcal / portion
                GBR (GI) 6 / portion
 - 
              
              Ålsushi med karamelliserad sojasås
Ål med karamelliserad sojasås passar utmärkt som nigiri, eller utan ris som s...
Tid: 20 min (+ 1 tim 40 min) , Svarighet: Medel, Kock:
                159 Kcal / 100g
                109 Kcal / portion
                GBR (GI) 7 / portion
 - 
              
              Nigiri tamago, sushi med äggstanning
I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk. ...
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:
                136 Kcal / 100g
                88 Kcal / portion
                GBR (GI) 7 / portion
 - 
              
              Sushiris (sushi meshi)
Riset måste vara ljummet för att kunna formas. Lägg inte in färdigt ris i kyl...
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                137 Kcal / 100g
                248 Kcal / portion
                GBR (GI) 31 / portion
 - 
              
              Chirashi-zushi - vardagssushi
Till vardags hinner inte den jäktade japanen att tillverka klassisk sushi hemma...
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                119 Kcal / 100g
                976 Kcal / portion
                GBR (GI) 37 / portion
 - 
              
              8 bitars sushi
Att tillreda sushi för den ovane är dels kladdigt, dels ett urvalsproblem, de...
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                139 Kcal / 100g
                793 Kcal / portion
                GBR (GI) 41 / portion