
Nigiri tamago, sushi med äggstanning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 88

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1409 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sushi-skolan > Äts ej
Så kokas ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Sushiris: Tillaga sushiris i god tid enligt grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning. Läs mer > Sushiris grundrecept enligt länk nedan.
- Tillaga tamago - japansk omelett
Tamago i ugn (enklare tillagningssätt)
Dashi-maki tamagi (tamagi i panna)
Se separat recept nedan. - Skär remsor av nori.
- Forma "prinskorvar" av riset. Lägg på en skiva omelett. Fukta kanten på noribladet och vira det runt rispaketet.
Kockens kommentar
I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk. Omelett förekommer ofta på sushitallriken och äts gärna sist lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan). Läs mer om äggstanning, se > Så kokas ägg.