
Dashi-maki tamago - rullad japansk omelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 0
Recept: 424 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ägg > Äts ej
Japansk omelettpanna > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Mixa i en skål ihop äggvita och gula med en gaffel. Blanda in övriga ingredienser.
- Forma dashi-maki tamago >>
Sammanfattning:
Värm en lätt inoljad panna på medelvärme. Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan. När den börjar stelna, rulla ihop.
Olja in pannan igen och häll i mer smet. Lyft upp tidigare äggrulle så att ny smet kommer in under. När den nya smeten börjat stelna rulla som tidigare. Upprepa proceduren tills all smet är slut.
Ta ur omeletten ur pannan och rulla in i en sushimatta. Pressa ut överflödig vätska. Skär massan till önskad form.
Kockens kommentar
Receptet anpassat till panna 12x18 cm. I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk. Tamago = ägg. Omelett förekommer ofta på sushitallriken och äts gärna sist, lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.