Tamago i ugn - japansk äggstanning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal satser: 1

Kockskolan:

 

En sats = 4 dl smet

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tamago i ugn - japansk äggstanning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 521

GBR (GI) / port: 0

Recept: 521 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 351 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

En sats = 4 dl smet 

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa samman ägg och övriga ingredienser med en gaffel till jämn smet.
  3. Smörj in en ugnsfast form med matolja. Häll i äggsmeten. (Formen bör ha en 5 cm hög kant och vara lagom stor så att smeten fyller upp till kanten. Mät ut med vatten hur mycket din form rymmer och anpassa receptet därefter).
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter tills all äggsmet "stannat" (stelnat). Känn efter med en sticka, som därvid skall vara torr.
  5. Ta ut ur ugnen och stjälp upp ur formen. Skär massan till önskad form.
  6. Serveras varm eller kall. Passar på sushitallriken, lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.

Kockens kommentar

Mirin i receptet kan ersättas med sherry. Detta är en enklare variant än det klassiska japanska sättet att tillaga omelett, antingen i liten stekpanna eller att koka i vattenbad. Tamago (=ägg) förekommer i många smakvarianter. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Alternativ, passar till

Usuyaki tamago, japansk omelett

Tamago, japansk äggstanning

Nigiri tamago, sushi med äggstanning

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem