
Tamago i ugn - japansk äggstanning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 521

GBR (GI) / port: 0
Recept: 521 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
En sats = 4 dl smet
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Vispa samman ägg och övriga ingredienser med en gaffel till jämn smet.
- Smörj in en ugnsfast form med matolja. Häll i äggsmeten. (Formen bör ha en 5 cm hög kant och vara lagom stor så att smeten fyller upp till kanten. Mät ut med vatten hur mycket din form rymmer och anpassa receptet därefter).
- Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter tills all äggsmet "stannat" (stelnat). Känn efter med en sticka, som därvid skall vara torr.
- Ta ut ur ugnen och stjälp upp ur formen. Skär massan till önskad form.
- Serveras varm eller kall. Passar på sushitallriken, lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.
Kockens kommentar
Mirin i receptet kan ersättas med sherry. Detta är en enklare variant än det klassiska japanska sättet att tillaga omelett, antingen i liten stekpanna eller att koka i vattenbad. Tamago (=ägg) förekommer i många smakvarianter. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.