
Usuyaki tamago, japansk omelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 0
Recept: 183 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Så används ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Vispa ihop i en skål äggvita och gula med en gaffel. Tillsätt salt och socker. Ta bort eventuella klumpar och äggstränger.
- Värm en tunt inoljad panna på medelvärme. Testa värmen i pannan med en droppe ägg. Det skall då stelna snabbt. Se dock till att pannan inte blir för het.
- Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
- När smeten nästan stelnat, lyft upp ena kanten, stick in chopsticks eller spade inunder och vänd försiktigt omeletten.
- Stek 4-5 sekunder ytterligare. Ta ur och låt kallna på torr skärbräda. Lägg inte varma omeletter ovanpå varandra.
- Upprepa proceduren tills all smet är slut.
Kockens kommentar
Usuyaki tamago är en omelett, en enkel form av äggstanning (läs mer > Så kokas ägg). Dashi-maki tamago är en rullad variant ( se dito recept). Usuyaki tamago används i Japan till exempel för att packa in andra ingredienser i. Kan också skivas kall och använda till garnering av Nigiri tamago (se dito), som ett alternativ till Tamago som vanligen används (se recept > Tamago i ugn).