Chirashi-zushi - vardagssushi
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chirashi-zushi - vardagssushi

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 976

GBR (GI) / port: 37

Recept: 3904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 823 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Sushi-skolan > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Sushiris: Tillaga ris i god tid enligt grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp.
  2. Allmänt ingredienser: Chirashi kan varieras hur mycket som helst. Välj rå, kokt eller rökt fisk och skaldjur, allehanda grönsaker, färsk eller torkad svamp, färsk eller konserverad frukt. Toppa gärna med japansk tunn omelett och krydda t.ex. med sesamfrön eller tunt skuren nori.
  3. Tokyo style: Laga japansk tunn omelett. Ansa fisk och skaldjur. Skär i bitar. Ansa grönsaker. Skär i skivor. Lägg ris i skål(-ar). Täck med omelettark. Lägg tillbehören ovanpå.
  4. Kyoto style: Blanda in sesamfrön i riset.
    Finskär ingredienser och blanda in i riset.
    Garnera med rädisskott el. andra groddar.

Kockens kommentar

Till vardags hinner inte den jäktade japanen att tillverka klassisk sushi hemma, utan väljer då en enklare chirashi-zushi. Bor han i Tokyo föredrar han skurna munsbitar ovanpå en bädd av ris, men bor han i Osaka blandar han gärna tillbehören i riset. Chirashi = "strö ut".

Tillhörande recept

Sushiris

Usuyaki tamago - tunn omelett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem