Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 56

Recept: 1515 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 547 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enligt grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
  2. Skär fisk i lagom stora bitar. Skala skaldjur och skär en skåra undertill och vik upp. Skala och skiva avokado.
  3. Forma priskorvsliknande risbollar.
  4. Lägg fisk, skaldjur m.m. på risbollarna. Servera med inlagd ingefära och soja, samt eventuellt en klick wasabi till.

Kockens kommentar

Nigiri zushi (Edo mae) är handkramade "riskorvar" toppad med fisk, skaldjur eller annat. Med äggstanning, se recept > Nigir tamago. Nigiri är populärt i Tokyoområdet (Edo = namn på Tokyo fram till 1868). Kasta överblivet ris. Ris blandat med sushi­vinäger sätter igång en jäsningsprocess.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande recept

Sushiris (sumeshi)

Inlagd ingefära (gari)

Murasaki - särskild sojasås

Nigiri tamago

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem