
Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 56
Recept: 1515 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sushiverktyg > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enligt grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skär fisk i lagom stora bitar. Skala skaldjur och skär en skåra undertill och vik upp. Skala och skiva avokado.
- Forma priskorvsliknande risbollar.
- Lägg fisk, skaldjur m.m. på risbollarna. Servera med inlagd ingefära och soja, samt eventuellt en klick wasabi till.
Kockens kommentar
Nigiri zushi (Edo mae) är handkramade "riskorvar" toppad med fisk, skaldjur eller annat. Med äggstanning, se recept > Nigir tamago. Nigiri är populärt i Tokyoområdet (Edo = namn på Tokyo fram till 1868). Kasta överblivet ris. Ris blandat med sushivinäger sätter igång en jäsningsprocess.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).