
Murasaki - japansk sojasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1
Recept: 363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (7 min )
- Skär kombun i centimeterstora bitar.
- Blanda ingredienserna i en glasburk med lock och ställ in i kylskåp.
- Låt stå i en månad eller i ett år. Smaken blir bättre med tiden.
- Snabbvarianten: För att slippa vänta i en månad eller mer, kan man fuska genom att koka upp såsen och låta den sjuda i några minuter. Sila den genom finmaskig sil(-duk) och låt svalna.
Kockens kommentar
Passar till allehanda japansk och koreansk mat.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)