Murasaki - japansk sojasås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 79
            Kcal / portion: 73
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (7 min )
- Skär kombun i centimeterstora bitar.
 - Blanda ingredienserna i en glasburk med lock och ställ in i kylskåp.
 - Låt stå i en månad eller i ett år. Smaken blir bättre med tiden.
 - Snabbvarianten: För att slippa vänta i en månad eller mer, kan man fuska genom att koka upp såsen och låta den sjuda i några minuter. Sila den genom finmaskig sil(-duk) och låt svalna.
 
Kockens kommentar
Passar till allehanda japansk och koreansk mat.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)