
Inlagd japansk ingefära (gari)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 1
Recept: 254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 2 tim 30 min )
- Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, till exempel genom att skrapa med bladet på en tesked. Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv.
- Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg skivorna i en burk (med lock).
- Koka upp risvinäger, socker och salt. Häll dressingen på ingefäran. Täck med lock och låt svalna.
- Ställ in i kylskåp minst ett par timmar. Hållbar i flera månader.
- Vid servering: Ta ut en klump och kläm ut vätskan.
Kockens kommentar
Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter.
Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig väl i kylskåp.