
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 262 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Hacka, tärna, brunoise > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film. klicka på "Eugine" under bilden.
- Ansa och finhacka lök och morot "brunoise".
- Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och lite salt. Blanda samman vita med gula med en gaffel eller visp. I filmen silas äggsmeten för att avlägsna "navelsträngarna".
- Tillsätt hackad lök och morötter. Vrida några varv med pepparkvarn. Blanda.
- Fetta in pannan med matolja och värm upp på låg värme.
- Häll i halva mängden smet och stek tills den är halvklar, lätt stenad.
- Rulla upp halva omeletten till mitten av pannan. Fetta in vid behov kvarvarande del av pannan.
- Dra pannkakan lite tillbaka i pannan och tillsätt 1/4-del av smeten framför den runda delen. Stek tills halvstekt. Upprepa processen och häll i resten av smeten. När färdigstekt rullas hela omeletten ihop till en rulle.
- Lägg försiktigt över omeletten på skärbräda och skär i bitar.
Kockens kommentar
Coupé brunoise är fintärnade grönsaker eller rotfrukter. Tärningarna skall vara jämnstora (3 x 3 x 3 mm). Dessa tillsätts rå i omelettsmeten. Tack vare att de är så små blir de lagom mjuka när omeletten gräddas. Läs mer > Hacka, tärna.Andra japanska omeletter
Dashi-maki tamago - rullad japansk omelett