8 bitars sushi
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om fiskhälsa >

 

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

8 bitars sushi

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 41

Recept: 3173 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 572 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fiskhälsa > Äts ej

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om bläckfiskar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Till 4 portioner med 8 bitar vardera:
    * 1 dubbel sats sushiris (1,6 liter färdig ris)
    * 1 sats nigiri (4 bitar/portion)
    * 2 rullar fotomaki el. uramaki (4 bitar/p.)
  2. Begränsa urvalet av huvudingredienser till 4 fisk+skaldjur och till några grönsaker.
  3. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

Kockens kommentar

Att tillreda sushi för den ovane är dels kladdigt, dels ett urvalsproblem, dels en räkneövning för att få ihop rätta ingredienser och mängder. Här ett förslag på en 8-bitars portion. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tihörande recept

Sushiris (sumeshi)

Nigiri zushi

Futomaki - sushirulle

Uramaki - sushirulle

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem