
Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 6
Recept: 540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sushi-skolan > Äts ej
Sushiverktyg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skär fisken i bitar eller strimlor. Skär ev. grönsaker i strimlor. Variera gärna innehåll efter egen smak.
- Forma rullar. Se Sushi-skolan (länk nederst i ingredienslistan).
Kockens kommentar
En uramaki är en ut-och-invänd futomaki, dvs riset är på utsidan och sjögräset på insidan. Den är lite omständligare att göra. Denna sushivariant uppfanns i Amerika pga att amerikanare fann sjögräset oaptitligt. Den kallas också för California Rolls.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).