Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (8st/rulle): 8

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 6

Recept: 540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 48 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Sushi-skolan > Äts ej

Sushiverktyg > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
  2. Skär fisken i bitar eller strimlor. Skär ev. grönsaker i strimlor. Variera gärna innehåll efter egen smak.
  3. Forma rullar. Se Sushi-skolan (länk nederst i ingredienslistan).

Kockens kommentar

En uramaki är en ut-och-invänd futomaki, dvs riset är på utsidan och sjögräset på insidan. Den är lite omständligare att göra. Denna sushivariant uppfanns i Amerika pga att amerikanare fann sjögräset oaptitligt. Den kallas också för California Rolls.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande recept

Sushiris (sumeshi)

Sojadressing (murasaki)

Inlagd ingefära (gari)

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem