
Futomaki - tjock sushirulle
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4
Recept: 574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sushi-skolan > Äts ej
Sushiverktyg > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skala avokado och skiva fruktköttet. Skala gurka och skiva i 10 cm:s stavar. Kantskär salladslök och dela på längden. Skär eventuellt fisken i skivor eller bitar.
- Forma rullar. Se Sushi-skolan. Länk nederst i ingredienslistan.
Kockens kommentar
Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen). Den är standard på svenska sushibarer. Den kan innehålla allt möjligt av grönsaker och av havets frukter. Variera enligt egen smak och råvarutillgång. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).