Futomaki - tjock sushirulle
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (8st/rulle): 8

Sushi-skolan >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Futomaki - tjock sushirulle

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4

Recept: 574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 64 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sushi-skolan > Äts ej

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
  2. Skala avokado och skiva fruktköttet. Skala gurka och skiva i 10 cm:s stavar. Kantskär salladslök och dela på längden. Skär eventuellt fisken i skivor eller bitar.
  3. Forma rullar. Se Sushi-skolan. Länk nederst i ingredienslistan.

Kockens kommentar

Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen). Den är standard på svenska sushibarer. Den kan innehålla allt möjligt av grönsaker och av havets frukter. Variera enligt egen smak och råvarutillgång. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande recept

Sushiris (sumeshi)

Sojadressing (murasaki)

Inlagd ingefära (gari)

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem