
Temaki - sushiwrap
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1212 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enligt recept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skala avokado och skiva fruktköttet. Skär salladslök i 10 cm:s stavar. Skär fisk och skaldjur i bitar/skivor.
- Ta ett halvt noriark, lägg en risklump i ena änden, smeta på lite wasabi, lägg på resten av ingredienserna utom fiskrom.
- Ta tag i ena hörnet och rulla ihop till en strut. Fukta norikanten så att den klistrar ihop. Toppa med fiskrom och servera snarast.
Kockens kommentar
Nori är havstång (sjögräs) som pressats till ark och sedan rostats över eldslåga. Vanligen köps arken färdigrostade i paket. Sushi med nori bör ätas omedelbart medan arken fortfarande är spröda.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).