Temaki - sushiwrap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal strutar: 8

Sushi-skolan >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Temaki - sushiwrap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1212 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 98 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sushi-skolan > %

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enligt recept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

  2. Skala avokado och skiva fruktköttet. Skär salladslök i 10 cm:s stavar. Skär fisk och skaldjur i bitar/skivor.

  3. Ta ett halvt noriark, lägg en risklump i ena änden, smeta på lite wasabi, lägg på resten av ingredienserna utom fiskrom.

  4. Ta tag i ena hörnet och rulla ihop till en strut. Fukta norikanten så att den klistrar ihop. Toppa med fiskrom och servera snarast.

Kockens kommentar

Nori är havstång (sjögräs) som pressats till ark och sedan rostats över eldslåga. Vanligen köps arken färdigrostade i paket. Sushi med nori bör ätas omedelbart medan arken fortfarande är spröda.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Passar till

Sushiris (sumeshi)

Inlagd ingefära (gari)

Murasaki - särskild sojasås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem