Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 2
Recept: 784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 24 tim )
- Häll lagen ur sillburken i en kastrull. Koka upp lagen. Häll över i en bunke.
- Mortla/krossa nejlikor och svartpeppar. Häll kryddorna i lagen. Låt lagen svalna. Lägg ner sillbitarna i lagen. Låt stå och dra över natt i kylskåp.
- Skala, koka och mosa potatis. Tillsätt smör, risvinäger, salt och peppar. Låt svalna.
- Skär morot i tunna stavar. Strimla purjolök.
- Platta ut potatisen på noriblad. Lämna en 2 cm bred kant av bladet fritt. Lägg sill, morötter och purjolök som en sträng i mitten. Smeta ut lite pepparrot. Fukta den fria kanten på noribladet. Rulla ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.