12 recept med Hårt bröd
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Veteknäcke på surdeg med fröer och örter
Brödet passar utmärkt till sillrätter, till exempel gubbröra. Se recept v...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                529 Kcal / 100g
                198 Kcal / portion
                GBR (GI) 3 / portion
 - 
              
              Snabb rågknäcke av råg och rågsikt utan jäst, fänkålskryddad
Läs mer > Om hårt bröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                429 Kcal / 100g
                148 Kcal / portion
                GBR (GI) 8 / portion
 - 
              
              Rågknäcke på fördeg av råg och vete, kumminkryddad
Läs mer om fördeg, se > FördegarPassar till: Smält smör i en kastrull un...
Tid: 45 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
                384 Kcal / 100g
                186 Kcal / portion
                GBR (GI) 8 / portion
 - 
              
              Rågknäcke av råg och vete från Dalarna, kumminkryddad
Förvara brödet torrt gärna i en brödburk. Brödet kan med fördel frysas. Bitar...
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock:
                372 Kcal / 100g
                148 Kcal / portion
                GBR (GI) 9 / portion
 - 
              
              Rågknäcke av grovt rågmjöl, fänkålskryddad
Rågknäcke bakas på fullkornsrågmjöl, vatten, jäst och salt, såväl normal- s...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kungsörnen
                374 Kcal / 100g
                109 Kcal / portion
                GBR (GI) 10 / portion
 - 
              
              Glutenfritt knäckebröd med apelsin och kummin
Ett glutenfritt alternativ är havreknäcke, liksom många fröknäckebröd. Se rec...
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                359 Kcal / 100g
                216 Kcal / portion
                GBR (GI) 11 / portion
 - 
              
              Rågknäcke av fint råg- och dinkelmjöl, med fänkål och dill
Klassiskt bakas rågknäckebröd av grovt rågmjöl, vatten och salt. Numera bru...
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Arla
                402 Kcal / 100g
                258 Kcal / portion
                GBR (GI) 11 / portion
 - 
              
              Rågknäcke av råg, vete och dinkel, sesamkryddad
När råg ingår i degen brukar brödet benämnas rågknäcke även om andelen vete...
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                370 Kcal / 100g
                320 Kcal / portion
                GBR (GI) 13 / portion
 - 
              
              Grovknäcke av rågmjöl och rågsikt, kumminkryddad
Tillagningstiden avser 10 stora hålkakor eller 50 st portionsbröd. Rågknäcke ...
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                417 Kcal / 100g
                363 Kcal / portion
                GBR (GI) 22 / portion
 - 
              
              Kryddigt knäckebröd av vete och råg
Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:
                371 Kcal / 100g
                271 Kcal / portion
                GBR (GI) 23 / portion