
Snabb rågknäcke av råg och rågsikt utan jäst, fänkålskryddad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1478 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 9%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om rågknäcke > Äts ej
Så bakas hårt bröd > Äts ej
Så bakas flatbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
För utförligare beskrivning, se recept Knäckebröd grundrecept. Läs mer > Så bakas hårt bröd.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smör. Låt svalna till cirka 37°C, fingervarmt.
- Deg: Blanda alla ingredienser väl. Dela upp degen i bitar. Kavla ut bitarna gärna med kruskavel.
- Grädda: Lägg på mjölad plåt. Grädda i ugn cirka 8 minuter.
Kockens kommentar
Läs mer > Om hårt bröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 6%, och cirka 2,4 dl (2 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.