Snabb rågknäcke av råg och rågsikt utan jäst, fänkålskryddad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora bröd: 10

Om rågknäcke >

 

 

Så bakas hårt bröd >

 

 

Så bakas flatbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Snabb rågknäcke av råg och rågsikt utan jäst, fänkålskryddad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1478 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 9%

Portionsvikt: 34 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om rågknäcke > Äts ej

Så bakas hårt bröd > Äts ej

Så bakas flatbröd > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

För utförligare beskrivning, se recept Knäckebröd grundrecept. Läs mer > Så bakas hårt bröd.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör. Låt svalna till cirka 37°C, fingervarmt.
  3. Deg: Blanda alla ingredienser väl. Dela upp degen i bitar. Kavla ut bitarna gärna med kruskavel.
  4. Grädda: Lägg på mjölad plåt. Grädda i ugn cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer > Om hårt bröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 6%, och cirka 2,4 dl (2 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Knäckebröd grundrecept

Rågknäcke av råg och vete

Rågkäcke av fint råg- och dinkelmjöl

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem