Rågknäcke på fördeg av råg och vete, kumminkryddad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora hålbröd à 25 cm: 10

Om veteknäcke >

 

 

Så bakas hårt bröd >

 

 

Om fördeg, raskdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rågknäcke på fördeg av råg och vete, kumminkryddad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 384

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1860 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 70%

Fibrer: 12%

Portionsvikt: 48 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om veteknäcke > Äts ej

Så bakas hårt bröd > Äts ej

Om fördeg, raskdeg > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (45 min + 2 tim 30 min )

För utförligare beskrivning, se recept Knäckebröd grundrecept. Läs mer > Så bakas hårt bröd.

  1. Fördeg: Värm mjölk fingervarmt (37ºC).
  2. Rör ut jäst och honung i mjölken. Blanda detta med mjölet. Blanda väl. Täck med duk och låt jäsa i 2 timmar.
  3. Efterdeg: Blanda mjöl, kummin och salt med fördegen. Baka ut till runda bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Smörj ugnsplåtar med matfett. Lägg kakorna på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220ºC.
  5. Nagga kakorna (picka hål) med en gaffel. Grädda först i 5 minuter. Sänk värmen till 180ºC.
  6. Grädda i cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer om fördeg, se > Fördegar

Passar till: Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Kyl smöret tills det hårdnat utan att bli stelt. Vispa upp smöret tills mjukt.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 6%, och cirka 2,9 dl (2,9 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Knäckebröd, grundrecept

Grovknäcke av grovt rågmjöl

Veteknäcke på surdeg

Veteknäcke på surdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem