174 recept med Grönt till maten
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Limegrillad tomatsallad
Välj gärna även andra grönsaker.
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
25 Kcal / 100g
49 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Bordelaise = som i Bordeaux, det vill säga ett bordeauxvin bör lämpligtvis vä...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
45 Kcal / 100g
53 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Smålök glacé, ugnsstekt sockerglaserad lök
Oväntat gott med mild smak. Passar bland annat till alla slags ugnsstekar. St...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
43 Kcal / 100g
53 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Ugnsbakad hel lök
Varken ugnstemperatur eller tillagningstid spelar så stor roll. Fungerar unge...
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
43 Kcal / 100g
53 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Papayasalsa
OBS! Jalapeno är mycket kryddstark. Tillsätt efter egen smak. Denna kryddsta...
Tid: 12 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
36 Kcal / 100g
56 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Pepparlök (tillbehör)
Passar väl till stekt och grillat kött.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
52 Kcal / 100g
58 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Gratinerade rotfruktsstrips (tillbehör)
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
66 Kcal / 100g
59 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Stuvad spenat
Stuvad spenat är klassiskt tillbehör till bland annat rökt lax. Se recept >...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
41 Kcal / 100g
60 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Rostade rotsaker
Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett).
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Lunchfrämjandet
56 Kcal / 100g
60 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Kokta rotfrukter
Välj olika rotfrukter efter tillgång och smak. Även potatis går bra.
Tid: 20 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
52 Kcal / 100g
61 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)