Smörslungade ärter och bönor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörslungade ärter och bönor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 30

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 0

Recept: 106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 88 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar.
  2. Smält en klick smör i en kastrull.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Förväll (koka) grönsakerna någon minut.
  4. Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma.
  5. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret.

Kockens kommentar

Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, till exempel tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda med smält smör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem