Smörslungade ärter och bönor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 30
            Kcal / portion: 27
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar.
 - Smält en klick smör i en kastrull.
 - Koka upp vatten i en kastrull. Förväll (koka) grönsakerna någon minut.
 - Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma.
 - Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret.
 
Kockens kommentar
Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, till exempel tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda med smält smör.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)