
Smörslungade ärter och bönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 30

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 0
Recept: 106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar.
- Smält en klick smör i en kastrull.
- Koka upp vatten i en kastrull. Förväll (koka) grönsakerna någon minut.
- Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma.
- Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret.
Kockens kommentar
Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, till exempel tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda med smält smör.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)