
Stekt svamp - grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0
Recept: 68 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Rensa svampen. Skölj den inte. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek svampen i torr panna tills svampen inte släpper mer fukt.
- Höj temperaturen något och tillsätt matfett (smör). Stek svampen till fin färg i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Stekt svamp passar väl till all stekt mat, särskilt kött och speciellt till viltkött. Passar utmärkt på smörgås, omelett med mera. Bra att stuva.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)