
Fransk fylld svampomelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 0
Recept: 723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Jamie Oliver" under bilden.
- Ansa och hacka svamp. Skala och tunnskiva vitlök.
- Svamp: Häll olja i panna och stek svampen mjuk på medelhög värme tills de fått lite färg. Vänd svampen ett flertal gånger. Tillsätt vitlök, några droppar citron, timjan och en klick smör mot slutet. Lägg åt sidan.
- Torka av pannan med hushållspapper om den skall användas till omeletten. Pannan måste vara ren så att inte omeletten fastnar i botten. Sänk värmen till lite under medelvärme.
- Omelett: Knäck ägg i en bunke. Tillsätt en nypa salt. Vispa med gaffel samman vita med gula.
- Häll lite olja i pannan och häll i äggsmeten. Rör försiktigt om i smeten med en gaffel eller sked så att all lös smet får kontakt med värmen. Arbeta långsamt utifrån kanterna inåt. Reparera hål. Sluta när smeten börjar stelna mer sammanhängande. Riv över ost och ta av från värmen.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg svampfyllningen på halva omeletten vid pannans sida. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.