Kantarellstuvning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kantarellstuvning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 0

Recept: 914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 197 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte. Finhacka persilja.
  2. Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr tills inget vatten längre sipprar ut.
  3. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter tills svampen fått färg.
  4. Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 minuter tills stuvningen blivit lagom tjock. Smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
  5. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.

Passar till

Kalventrecôte

Rostbiff

Fläskkarré

Älgstek

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem