Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 116
            Kcal / portion: 229
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så stuvar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte. Finhacka persilja.
 - Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr tills inget vatten längre sipprar ut.
 - Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter tills svampen fått färg.
 - Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 minuter tills stuvningen blivit lagom tjock. Smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
 - Garnera med persilja.
 
Kockens kommentar
Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)