Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Mjölk

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1021

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4085 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 516 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 13%

Smör normalsaltat 2.0 msk 5%

Mjölk 1.0 dl 1%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda kryddorna till steken med mjöl. Klappa kryddblandningen på köttbiten. Skala och finhacka schalottenlök.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek köttet runt om till fin färg och knaprig yta.
  4. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter till innertemperatur mellan 63-65°C. Ta ut köttet och låt vila i 15 minuter.
  5. Skala potatis och koka i lättsaltat vatten.
    Mosa potatisen och tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  6. Sås: Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme och stek löken några minuter tills den är mjuk och glansig men ej bränd.
  7. Krossa rosé­peppar i en mortel och häll det i pannan. Tillsätt madeira och koka ner vätskan nästan helt. Tillsätt grädde och fond och låt koka upp. Vispa ner kallt smör klickvis och låt koka till lagom tjocklek.

Kockens kommentar

Det är först på senare år som kalventrecôte funnits att köpa i butiker och det är inte alla butiker som har styckdelen. I Sverige har man traditionellt styckat kalv på ett annorlunda sätt, men på senare tid har man börjat stycka även på franskt sätt.

Passar till

Enkel grönsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem