Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 117
            Kcal / portion: 271
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt på grillen. 
 - Skiva fänkål på längden. Ringla över olja och salta. Låt stå och marinera cirka 5 minuter.
 - Grilla skinka 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
 - Grilla fänkål 3 minuter på varje sida.
 - Lägg upp rucola på ett fat. Varva parmaskinka och fänkål över. Riv parmesan över. Pressa över citron. Salta och peppra.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)