
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 0
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
ā la bordelaise > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen och skär i bitar. Svampen skall vara torr. Skala och finhacka lök.
- Stek: Fuktig svamp steks torr i panna på medelvärme utan fett, tills svampen inte avger någon vätska. Champinjoner brukar vara tillräckligt torra.
- Tillsätt matfett och bryn svamp och lök tills de fått lite färg.
- Koka: Tillsätt vatten och fond och låt koka tills all vätska försvunnit.
- Tillsätt rött vin så att det täcker svampen. Låt koka tills vätskan tjocknat lite, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Bordelaise = som i Bordeaux, det vill säga ett bordeauxvin bör lämpligtvis väljas. Tillbehöret passar till kraftfull mat, särskilt till stekt nötkött och vilt.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)