Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 45
            Kcal / portion: 53
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
ā la bordelaise > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen och skär i bitar. Svampen skall vara torr. Skala och finhacka lök.
 - Stek: Fuktig svamp steks torr i panna på medelvärme utan fett, tills svampen inte avger någon vätska. Champinjoner brukar vara tillräckligt torra.
 - Tillsätt matfett och bryn svamp och lök tills de fått lite färg.
 - Koka: Tillsätt vatten och fond och låt koka tills all vätska försvunnit.
 - Tillsätt rött vin så att det täcker svampen. Låt koka tills vätskan tjocknat lite, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Kockens kommentar
Bordelaise = som i Bordeaux, det vill säga ett bordeauxvin bör lämpligtvis väljas. Tillbehöret passar till kraftfull mat, särskilt till stekt nötkött och vilt.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)