Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

ā la bordelaise >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 0

Recept: 211 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 116 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

ā la bordelaise > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen och skär i bitar. Svampen skall vara torr. Skala och finhacka lök.
  2. Stek: Fuktig svamp steks torr i panna på medelvärme utan fett, tills svampen inte avger någon vätska. Champinjoner brukar vara tillräckligt torra.
  3. Tillsätt matfett och bryn svamp och lök tills de fått lite färg.
  4. Koka: Tillsätt vatten och fond och låt koka tills all vätska försvunnit.
  5. Tillsätt rött vin så att det täcker svampen. Låt koka tills vätskan tjocknat lite, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Bordelaise = som i Bordeaux, det vill säga ett bordeauxvin bör lämpligtvis väljas. Tillbehöret passar till kraftfull mat, särskilt till stekt nötkött och vilt.

Passar till

Ryggbiff med portvinssås

Vilträtter t.ex. rådjur

Alternativ: Champignons sauté, stekt svamp

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem