Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Champignons sautés, såterad/stekt svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 0

Recept: 367 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 16%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 53 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Om bräcka, såtering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen och skär i bitar. Små kan stekas hela. Svampen skall vara torr. Skala och finhacka lök om sådan skall ingå.
  2. Fuktig svamp steks torr i panna på medelvärme utan fett, tills svampen inte avger någon vätska. Champinjoner brukar vara tillräckligt torra.
  3. Hetta upp olja och smör över stark värme. När smöret slutat fräsa tillsätts svampen. Stek inte för mycket samtidigt, hellre i omgångar. Stek 4-5 minuter och skaka om dem emellanåt. Så snart de är brynta tas de från värmen.
  4. Tillval: Tillsätt hackad lök. Stek 2 minuter över måttlig värme. Skaka om.

Kockens kommentar

Fint stekta champinjoner är lätt brynta och skall inte safta sig när de steks. För att undvika saftning skall svampen vara torr, fettet mycket hett och svampen skall inte trängas i pannan. För mycket i pannan gör att svampen snarare ångkokas än steks, den saftar sig och blir inte brynt. Under stekningen tar svampen först åt sig fett. Efter några minuter börjar fettet krypa ur svampen igen och den bryns.

Stekta champinjoner passar som tillbehör till mat, särskilt till stekt kött. De kan ingå i en grönsaksrätt eller i grytor som Boeuf bourguignon, Coq au vin eller i Poulet en cocotte.

Alternativ

Champignons Bordelaise

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem