229 recept med Buljong, såser, röror
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Pâte d´ail, vitlökspasta
Vitlökspasta används som smaksättare av mat.
Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
318 Kcal / 100g
295 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Hollandaise i elektrisk mixer
Att mixa hollandaise går fort och risken för att såsen skall skära sig är m...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
509 Kcal / 100g
319 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som...
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
106 Kcal / 100g
112 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Senapsmajonnäs till laxen
Denna majonäs passar väl till julbordets inkokta eller varmrökta lax.
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
506 Kcal / 100g
517 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Kalvsmörsås till stekt kött
Detta är en emulsionssås, det vill säga en sås där två ovänner förenas. I det...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
280 Kcal / 100g
439 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Persiljoli, aioli med persilja
Såsen på bilden är på väg att spricka, skära sig. Oljedroppar börjar bli sy...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
739 Kcal / 100g
832 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Wasabigräddsås till grillat
Såsen passar speciellt bra till grillad mat. Wasabi äts finriven eller som pa...
Tid: 7 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
390 Kcal / 100g
369 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce au cari, mild currysås
Såsen passar väl till ägg, fisk, grönsaker och kokt kyckling. Byter man ut ...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
178 Kcal / 100g
178 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemlagad räkbuljong, räkfond
Andelen skal på en räka 40-50% (norm 43%). Resten är kött och rom. Läs mer,...
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
55 Kcal / 100g
122 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Örtmarinad till fisk
Denna marinad passar till fisk och framför allt till grillad fisk.
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
447 Kcal / 100g
410 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)