Avancerad viltvinssås av mörk oxbuljong
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Avancerad viltvinssås av mörk oxbuljong

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0

Recept: 784 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 109 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Hugg sönder benen och bryn dem med köttputs i olja i lite matfett på en plåt i ugn.
  3. Skala morot och selleri. Skär i centimeterstora bitar. Skiva lök och purjolök. Fräs allt i lite olja i en rymlig kastrull.
  4. Tillsätt benen och häll på rödvin och vatten, så att det täcker benen. Låt koka upp och skumma av noga.
  5. Tillsätt kryddor och vitlöksklyftor (delade). Låt sakta sjuda i minst 1 timme.
  6. Sila av fonden. Koka ner vätskan till hälften.
  7. Före servering: Vispa upp såsen med en klick smör och smaka av.

Kockens kommentar

Passar till allehanda kött, i synnerhet till vilt. I stället för viltben kan man använda andra benknotor från lamm, oxe eller dylikt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare). Fotograf: Pål Allan.

Passar till

Viltwallenbergare

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem