Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4328 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök 1.0 styck 0%
Gröna ärter frysta 300.0 gram 5%
Skogssvamp 0%
...
![]()
Skapat av
Sv. Institutet SI
Tillagning (1 tim 30 min )
- Viltsås: Se separat recept (extra tid).
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skär bort kanterna på formbrödet och kör det i matberedare till brödsmulor. Strö hälften på ett bakplåtspapper.
- Lägg färsen i en matberedare. Tillsätt äggulor, salta och peppra. Starta matberedaren och häll i grädden.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Forma portionsbiffar av färsen. Lägg dem på bakplåtspappret. Strö över resten av brödsmulorna.
- Hetta upp smör på medelhög värme i panna och bryn biffarna på båda sidorna. Sätt i ugn i cirka 7 minuter.
- Skala och finhacka schalottenlök. Fräs den i smör tillsammans med ärterna i en panna på medelvärme (3-5 min). Smaka av med salt och vitpeppar.
- Stek svampen torr i panna utan fett ett par minuter. Tillsätt matfett och stek några minuter tills svampen fått färg.
- Värm upp mjölk till potatismoset. Pressa potatisen genom potatispress. Tillsätt mjölken och en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Originalreceptet innefattar en avancerad viltsås vilket ger tilläggstid cirka 2 timmar. Receptet från Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.