
Enkel brun viltsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 1
Recept: 215 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Hacka champinjoner och skiva purjolök.
- Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme och fräs svamp och lök i cirka 5 minuter. Tillsätt vinäger och buljong (vatten+fond). Låt småkoka i cirka 15 minuter till halv mängd.
- Smaksätt gärna med viltsky om möjligt, samt med gelé, salt och peppar.
- Vispa ner lite matlagningsmjöl. Låt efterkoka 3-5 minuter. Späd med vatten om för tjock sås.
- Sila av såsen och värm på den innan servering. Blanda gärna med lite pistaschmandel.
Kockens kommentar
Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten och fond. Finns steksky tillgängligt, använd denna som smaksättare. Stekskyn bör helst avfettas och silas för att avlägsna stekpartiklar.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)