Enkel brun viltsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om mörka såser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel brun viltsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 1

Recept: 215 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 111 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mörka såser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Hacka champinjoner och skiva purjolök.
  2. Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme och fräs svamp och lök i cirka 5 minuter. Tillsätt vinäger och buljong (vatten+fond). Låt småkoka i cirka 15 minuter till halv mängd.
  3. Smaksätt gärna med viltsky om möjligt, samt med gelé, salt och peppar.
  4. Vispa ner lite matlagningsmjöl. Låt efterkoka 3-5 minuter. Späd med vatten om för tjock sås.
  5. Sila av såsen och värm på den innan servering. Blanda gärna med lite pistaschmandel.

Kockens kommentar

Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten och fond. Finns steksky tillgängligt, använd denna som smaksättare. Stekskyn bör helst avfettas och silas för att avlägsna stekpartiklar.

Passar till

Glaserad harfilé

Klassisk sky

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem